Pogovor s Silvo Čušin v knjižnici Otona Župančiča

 

Maja Čakarić, Silva Čušin in Klara Škrinjar.

 
 

Silva Čušin obiskovalce gledališč ali ljubitelje filmov navdušuje z zadržano eruptivnostjo. Pravi, da jo vedno žene iti naprej. V življenju se ji zdi pomembno obračati nove liste papirja.

Upodobila je več kot sto likov iz svetovne in slovenske dramatike ter bila za mnoge vloge nagrajena s stanovskimi nagradami, kot je Borštnikova. »Človek že po naravi vedno želi iti naprej. Zanimivo mi je delati različne stvari in stare pustiti za sabo,« je dejala ob predstavitvi filma Sanremo.

V drugem pogovornem ciklu Ljubljana moje mladosti pa smo se z njo ozirali nazaj in se korak za korakom spuščali v svet njenih zgodnjih spominov na otroštvo in mladost.

Na tej poti, ki se je vila zlasti med Kodeljevim in Savskim naseljem, sta ji skupaj z obiskovalci sledili novinarki in avtorici podkasta Strašno hudi, Klara Škrinjar in Maja Čakarić. 


Silvin življenjepis si lahko preberete na portalu Obrazi slovenskih pokrajin.

 
 
 
 

V drugem ciklu Ljubljana moje mladosti Maja in Klara gostiva alpinista in pedagoga Vikija Grošlja (20. februar), publicistko in novinarko Darinko Kladink (5. marec), umetnostnega zgodovinarja Petra Krečiča (16. april) in igralko Silvo Čušin (14. maj).


Prisluhnete pa lahko tudi minulim epizodam: