Podkaststrast: namigi za navdušence nad umetno inteligenco

 
 

Strašno hudi vam v rubriki Podkaststrast odpiramo vrata v čarobni svet zgodb in zvoka. Skupaj s sogovorniki in poslušalci izbiramo podkaste, v katerih se prepletajo raznolike teme, od fizike, glasbe, prava do umetne inteligence, zgodovine ali medicine.

Z veseljem prisluhnemo tudi vašim predlogom. Če sva katerega spregledali, pa menite, da si zasluži pozornost, ga pripišite v komentar.

Prijetno poslušanje želiva!


Eye on A. I. - Dvotedenski podkast, ki ga vodi Craig S. Smith, nekdanji novinar časopisa The New York Times. V njem se pogovarja z vodilnimi osebnostmi na področju umetne inteligence, vključno z raziskovalci in strokovnjaki iz industrije. V vsaki epizodi odkriva, kakšen je vpliv napredka umetne inteligence na družbo in različne sektorje, pri čemer so zapleteni koncepti razloženi tako, da so razumljivi širši javnosti. Podkast, ki se predvaja od oktobra 2018, ima že skoraj 200 epizod, njegov cilj pa je obveščati poslušalce o novostih na področju umetne inteligence.

 

The TWIML AI Podcast - Podkast je namenjen zanimivim razpravam z vrhunskimi raziskovalci, praktiki in inovatorji na področju umetne inteligence in matematike. Obravnava najnovejši razvoj, vprašanja in uporabo umetne inteligence in strojnega učenja. Cilj podkasta je, da bi bili koncepti umetne inteligence razumljivi širšemu občinstvu, a še vedno obenem zanimivi za raziskovalce in znanstvenike, inženirje in strokovnjake iz industrije. Izhaja dvakrat na teden, v zadnjih 8 letih pa je bilo objavljenih skoraj 700 epizod, ki pokrivajo veliko različnih tem o umetni inteligenci.

 

Hard Fork - Podkast o prihodnosti, ki je že tu. Ponuja analize in komentarje o tehnoloških trendih, novostih in kulturnih vplivih tehnologije. Novinarja Kevin Roose in Casey Newton se vsak teden poglobita v najnovejše dogodke v hitro spreminjajočem se svetu tehnologije. Podkast je dragocen vir informacij za vse, ki želijo razumeti nenehno spreminjajoče se tehnološke pokrajine. Podkast nastaja v produkciji časopisa The New York Times.