Podkaststrast: namigi za navdušence nad fiziko

 
 

Strašno hudi vam v rubriki Podkaststrast odpiramo vrata v čarobni svet zgodb in zvoka. Skupaj s sogovorniki in poslušalci izbiramo podkaste, v katerih se prepletajo raznolike teme, od fizike, glasbe, prava do umetne inteligence, zgodovine ali medicine.

Z veseljem prisluhnemo tudi vašim predlogom. Če sva katerega spregledali, pa menite, da si zasluži pozornost, ga pripišite v komentar.

Prijetno poslušanje želiva!


The Infinite Monkey Cage - Odličen podkast, ki združuje svet znanosti in komedije. Vodita ga fizik in komunikator znanosti Brian Cox in komik Robin Ince tako, da zapleteni koncepti in ideje postanejo razumljivi in celo zabavni. V vsaki epizodi sodeluje skupina strokovnjakov, med katerimi so znanstveniki, komiki in druge javne osebnosti, ki razpravljajo o različnih temah, od kvantne fizike do skrivnosti vesolja in prepletanja znanosti z vsakdanjim življenjem. V podkastu se vnamejo živahni pogovori, ki so oplemeniteni z zanimivimi podatki.

 

Sean Carroll's Mindscape Podcast - Podkast Mindscape vodi teoretični fizik Sean Carroll, v njem pa obravnava številne teme s področja znanosti, filozofije, kulture in umetnosti. V vsaki epizodi se poglobljeno pogovarja z vrhunskimi strokovnjaki, misleci in ustvarjalci z različnih področij ter obravnava teme, kot so kozmologija, človeška zavest, umetna inteligenca, etika in druge. Podkast je znan po premišljenih, dolgih razpravah, ki poslušalcem pomagajo bolje razumeti svet in raziskovati meje človeškega znanja.

 

Daniel and Jorge Explain the Universe - Daniel in Jorge razlagata vesolje je podcast, ki ga vodita Daniel Whiteson, fizik, in Jorge Cham, karikaturist in nekdanji robotik. Podkast se ukvarja s pojasnjevanjem smisla vesolja. Znanstvene koncepte razlaga na zabaven in dostopen način. Vsaka epizoda obravnava različne teme, od črnih lukenj in kvantne mehanike do možnosti zunajzemeljskega življenja in skrivnosti temne snovi.