Podkaststrast: namigi za navdušence nad čebelami in drugimi opraševalci

 
 

Strašno hudi vam v rubriki Podkaststrast odpiramo vrata v čarobni svet zgodb in zvoka. Skupaj s sogovorniki in poslušalci izbiramo podkaste, v katerih se prepletajo raznolike teme, od fizike, glasbe, prava do umetne inteligence, zgodovine ali medicine.

Z veseljem prisluhnemo tudi vašim predlogom. Če sva katerega spregledali, pa menite, da si zasluži pozornost, ga pripišite v komentar.

Prijetno poslušanje želiva!


PolliNation Podcast - Podkast vodi Andony Melathopoulos z univerze v Oregonu. V njem obravnava znanost in prakso na področju ekologije opraševalcev. V vsaki epizodi se pogovarja z raziskovalci, čebelarji in drugimi strokovnjaki, ki delijo svoja spoznanja o različnih temah, od biologije čebel do prizadevanj za ohranjanje opraševalcev.

 

Beekeeping Today Podcast - Podkast se osredotoča predvsem na čebelarjenje, vendar se dotika tudi veliko drugih tem, povezanih z opraševalci in njihovimi ekosistemi. Vodita ga Kim Flottum in Jeff Ott, v njem pa se s strokovnjaki pogovarjata o zdravju medonosnih čebel, vplivu okoljskih sprememb na opraševalce ipd. Podkast je kot nalašč za začetnike in izkušene čebelarje, pa tudi za vse, ki jih zanimajo dodatna pojasnila o vplivih na opraševalce.

 

Two Bees in a Podcast - To je podkast za vse, ki vas zanimajo opraševalci, zlasti medonosne čebele. Vodita ga Jamie Ellis in Amy Vu iz Laboratorija za raziskave in razširjanje medonosnih čebel Univerze na Floridi, v njem pa obravnavata teme, povezane s čebelarstvom, biologijo čebel in zdravjem opraševalcev. Voditelja sta strokovnjaka za entomologijo in čebelarstvo. V podkastu pogosto gostita druge strokovnjake s tega področja, tako raziskovalce kot tudi čebelarje, s čimer poslušalcem predstavljata širši in podkrepljen pogled na aktualna vprašanja s področja znanosti in vedenja o opraševalcih.