Podkaststrast: namigi za navdušence nad nevroznanostjo

 
 

Strašno hudi vam v rubriki Podkaststrast odpiramo vrata v čarobni svet zgodb in zvoka. Skupaj s sogovorniki in poslušalci izbiramo podkaste, v katerih se prepletajo raznolike teme, od fizike, glasbe, prava do umetne inteligence, zgodovine ali medicine.

Z veseljem prisluhnemo tudi vašim predlogom. Če sva katerega spregledali, pa menite, da si zasluži pozornost, ga pripišite v komentar.

Prijetno poslušanje želiva!


Hidden Brain - Podkast pomaga radovednim razumeti svet – in sebe. V njem voditelj Shankar Vedantam s sogovorniki razkriva nezavedne vzorce, ki usmerjajo človeško vedenje, in pristranskosti, ki oblikujejo naše odločitve. Pri tem pa raziskave iz psihologije in nevrobiologije povezuje z ugotovitvami iz ekonomije, antropologije in sociologije ter drugih področij.

 

Možgani na dlani - Oddaja prvega programa Radia in televizije Slovenije se spušča v globine delovanja možganov. Rubriko vodi novinarka Mojca Delač. Oddaje se v svet nevroznanosti spuščajo na poljuden način, pri čemer domači in tuji strokovnjaki, pojasnjujejo fenomene, s katerimi se srečujemo vsak dan, obenem pa v njih sledijo novostim v raziskovanju možganov, pojasnjujejo delovanje in funkcije tega organa in skrbijo tudi za možgansko jutranjo rekreacijo.

 

Naked Neuroscience - Priljubljen podkast na vznemirljiv način vsak mesec ponuja vpogled v delovanja nevrološkega sistema. Voditelji znajo raznolike in marsikdaj težko razumljive teme s področja nevroznanosti predstaviti poljudno in jasno, ne glede na to, kako kompeksne so.