Podkaststrast: namigi za vse, ki jih zanima žensko zdravje, ki ni samo žensko

 
 

Strašno hudi vam v rubriki Podkaststrast odpiramo vrata v čarobni svet zgodb in zvoka. Skupaj s sogovorniki in poslušalci izbiramo podkaste, v katerih se prepletajo raznolike teme, od fizike, glasbe, prava do umetne inteligence, zgodovine ali medicine.

Z veseljem prisluhnemo tudi vašim predlogom. Če sva katerega spregledali, pa menite, da si zasluži pozornost, ga pripišite v komentar.

Prijetno poslušanje želiva!


Science Weekly - Guardianov podkast, v katerem se Ian Sample tokrat pogovarja z doktorico Lauro Pritschet, podoktorsko sodelavko psihiatrije na Univerzi v Pensilvaniji, o njeni raziskavi, v kateri je z natančnim skeniranjem zajela globoke spremembe, ki se zgodijo v možganih med nosečnostjo. Razloži, kaj to novo delo razkriva o reorganizaciji možganov v tem obdobju, ali bi nam lahko pomagalo bolje razumeti stanja, kot sta preeklampsija in poporodna depresija, in zakaj nevroznanost pogosto spregleda ženske možgane. Nevroznanstvenica Dr. Liz Chrastil, katere možgani so bili skenirani, pojasnjuje, kakšna je bila izkušnja.

 

Fempower Health - Ta podkast obravnava številne teme s področja zdravja žensk, vključno z ginekologijo in posebnimi boleznimi, kot so endometrioza, fibroidi in sindrom policističnih jajčnikov (PCOS). Epizode vključujejo intervjuje z zdravstvenimi delavci in se osredotočajo na zagotavljanje informacij, ki temeljijo na dokazih.

 

Living With Endo - Je podkast, namenjen ozaveščanju o endometriozi z osebnimi zgodbami, strokovnimi intervjuji in razpravami o zdravljenju te bolezni.

Podkast ponuja vpogled v diagnozo, možnosti zdravljenja in strategije spoprijemanja z endometriozo, da bi poslušalcem, ki živijo s to kronično boleznijo, ponudil podporo in izobraževanje.